Centrale termice electrice

ELLA 150

Centrala termice electrica ELLA 150
Centrală termică electrică ideală pentru apartamente mici.

Suprafaţa până la 150 mc
Puterea nominală 4 KW
Randament energetic A+

MAI MULTE DETALII

ELLA 200

Centrala termice electrica ELLA 200
Centrală termoelectrică pentru apartamente peste 70 mp.

Suprafaţa până la 200 mc
Puterea nominală 6 KW
Randament energetic A+

MAI MULTE DETALII

ELLA 300

Centrala termice electrica ELLA 300
Ideală pentru case de cca 120 mp fără posibilitate de trifazic.

Suprafaţa până la 300 mc
Puterea nominală 6 KW
Randament energetic A+

MAI MULTE DETALII

ELLA 500

Centrala termice electrica ELLA 500
Centrală termică ideală pentru clădiri medii, săli, vile.

Suprafaţa până la 500 mc
Puterea nominală 16 KW
Randament energetic A+

MAI MULTE DETALII

ELLA 800

Centrala termice electrica ELLA 800
Centrală termică electrică ideală pentru spaţii mari, industriale.

Suprafaţa până la 800 mc
Puterea nominală 21 KW
Randament energetic A+

MAI MULTE DETALII

AVANTAJELE
centralelor electrice
prin ionizare

Încălzirea apei prin ionizare este de departe cea mai economică, non-poluantă şi prin urmare – ecologică metodă dintre toate cele existente la îndemână astăzi.

centrale termice electrice EllaSystems cu ionizare si consum redus de energie

ECOLOGICE

NU EMANĂ NOXE, NU NECESITĂ COȘURI DE FUM

ADAPTABILE

NU NECESITĂ REŢEA DE APĂ CURENTĂ

FĂRĂ BIROCRAŢIE

NU NECESITĂ APROBĂRI PENTRU MONTARE

EFICIENŢĂ

SUNT MICI, SIMPLU DE MONTAT ŞI ÎNTREŢINUT

SIGURANŢĂ

NU EXISTĂ PERICOL DE EXPLOZIE SAU INCENDIU

Ce sunt sistemele de încălzire cu ionizare?

Sistemele de încălzire care folosesc procesul de ionizare reprezintă o alternativă nouă, cu eficienţă superioară, la variantele standard de centrale sau boilere electrice. Acestea folosesc tot energia electrică ca sursă de alimentare, dar tehnologia de transformare a curentului în căldură este diferită, oferind un randament mai bun și siguranţă sporită în exploatare.

Au fost inventate pentru a asigura un nivel mai ridicat de productivitate iniţial în aplicaţii militare, ulterior dezvoltate pentru uz privat începând din anul 1992.

Cum funcţionează

Modelele de centrale termice și boilerele electrice concepute cu tehnologie electrolitică sau prin ionizare folosesc, în loc de binecunoscuta rezistenţă electrică, un lichid special în care legăturile moleculare se rup și se refac în mod repetat, având ca factor determinant curentul electric și producând energie calorică.

Randamentul este foarte ridicat, asigurând o economie de peste 30% faţă de centralele electrice convenţionale cu rezistenţă.

Această tehnologie este considerată mai avantajoasă ca raport consum – performanţe decât alternativele alimentate în mod standard cu energie electrică sau variantele pe gaz ori combustibil solid. Oferă în același timp o precizie ridicată a controlului funcţiei de încălzire, fiind disponibile sub formă de sisteme termice moderne, dotate cu panouri cu afișaj digital și termostat integrat, care pun la dispoziţie posibilităţi de gestionare facilă a parametrilor de funcţionare, similar centralelor termice.

Pentru comparaţie directă, îţi putem spune că un boiler pe gaze naturale asigură un coeficient de performanţă de aproximativ 0.93, cel mai bun boiler electric ajunge la un nivel de 0.85 – 0.95, caloriferele cu ulei și panourile radiante acoperă intervalul de 0.8 – 0.99, iar un șemineu sau o sobă cu peleţi având cel mai adesea un COP de 0.85, valorile calculate ca raport între waţi folosiţi și puterea termică generată.

Aplicaţii de uz casnic

Sub formă de boiler sau centrală termică, această tehnologie poate fi folosită pentru încălzirea unei întregi locuinţe prin intermediul reţelei de calorifere sau prin ţevi inserate în pardoseală, fiind potrivită pentru spaţii mari, în care este mai dificil de asigurat confortul termic cu versiunile standard.

Aceste produse au în general o putere cuprinsă între 3 și 30kW, putând fi utilizate ca soluţie termică pentru suprafeţe cuprinse între 30 și 400 mp. Le poţi deci alege atât pentru o garsonieră cu spaţiu redus, cât și pentru un apartament cu 3-4 camere sau o vilă spaţioasă, fiind de asemenea incluse printre variantele utile în cazul halelor, birourilor open-space sau locaţiilor de tip comercial.

Un boiler electric cu ionizare poate fi utilizat individual, ca singură sursă de căldură, sau în combinaţie cu alte soluţii termice complementare. O variantă eficientă este asocierea unui astfel de model tehnic cu o versiune de boiler alimentat cu lemne sau peleţi, ori un șemineu sau o sobă care necesită realimentare frecventă pentru menţinerea căldurii.

Sistemul cu ionizare acoperă în acest fel perioada nocturnă, în care utilizatorul ar trebui să se trezească pentru a pune lemne sau peleţi pe foc, întrerupându-și în mod nedorit somnul.

Combinaţii eficiente

Pentru a obţine un nivel cât mai ridicat al performanţelor termice, cu costuri scăzute la curent, poţi asocia un astfel de sistem cu o variantă de cazan pe combustibil solid, care să îţi asigure în același timp și un plan B pentru momentele în care reţeaua electrică este afectată de vânt sau alţi factori de risc.

Este o soluţie preferată adesea de persoanele care locuiesc în zone în care reţeaua electrică se confruntă cu defecţiuni frecvente, pentru a preveni întreruperile nedorite, mai ales pe timp de iarnă, când asigurarea unei temperaturi confortabile în locuinţă este esenţială, ţinând cont de faptul că, în lipsa energiei, chiar și cel mai bun boiler electric devine inutil.

Dacă te interesează o soluţie cu cheltuieli de exploatare cât mai reduse, ai de asemenea posibilitatea de a gândi și realiza o combinaţie tehnică cu un sistem fotovoltaic, cu panouri solare sau un generator eolian, opţiuni care îţi pot asigura o sursă gratuită de curent electric, scăzând și mai mult valoarea facturilor la energie pentru perioada de iarnă.

Sistemul ocupă puţin spaţiu, având nevoie de aproximativ 1 mp pe unul dintre pereţii interiori și se instalează rapid, necesitând însă servicii profesionale de montaj.

Adepți ai energiilor regenerabile și noilor tehnologii, noi cei de la Yaksteel avem în curs colaborări și proiecte cu firme producătoare din România și din alte țări.

CUMPĂRĂ ACUM DIN MAGAZINUL ONLINE

Dorești mai multe informaţii
despre produsele noastre?


Contactează-ne acum pentru
CONSULTANŢĂ GRATUITĂ.

CONTACT

TRANSPORT GRATUIT la adresă ORIUNDE în România


Asigurăm livrarea în siguranţă a
produselor la locul de montaj.

DETALII
MAGAZIN